718 Mahallemizin Muhtarlarıyla Koordineli Bir Şekilde Çalışıyoruz

19 Ekim Muhtarlar Günü nedeniyle Malatya’da faaliyet gösteren Muhtar Dernekleri Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ı ziyaret ederek bir süre görüştüler. 

718 Mahallemizin Muhtarlarıyla Koordineli Bir Şekilde Çalışıyoruz

19 Ekim Muhtarlar gününde gerçekleşen ziyarete, Türkiye Muhtarlar Derneği Malatya Şube Başkanı Mustafa Eren, Kayısı Kent Muhtarlar Dernek Başkanı Alaaddin Aktaş, Yeşilyurt Muhtarlar Dernek Başkanı Süleyman Şahbaz, Battalgazi Muhtarlar Dernek Başkanı Abdulvahap Ortaç, Köy ve Mahalle Muhtarları Dernek Başkanı Ali SeydiYücekaya, Malatya Muhtarlar Derneği Başkanı Şahin Demirci ve Muhtarlık İşleri Şube Müdürü katıldı. 

Muhtarlar günü nedeniyle Büyükşehir Belediyesinde muhtarları ağırlayan Başkan Gürkan’a teşekkür ettiklerini söyleyenTürkiye Muhtarlar Derneği Malatya Şube Başkanı Mustafa Eren, “Başkanımızın bizlere verdiği değer için teşekkür ediyorum. Muhtarlar tabanda belediyemizle iş birliği içerisinde şehrimizi daha güzel yerlere getireceğiz. 19 Ekim Muhtarlar Günü’nden dolayı da Sayın Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyorum ” açıklamasında bulundu.

Köy ve Mahalle Muhtarları Dernek Başkanı Ali SeydiYücekaya ise, “2004 yılından itibaren Sayın Başkanımıza destek veren bir derneğiz. Başkanımızın yaptığı hizmetlerde şahsım adına mutlu oluyorum. Başkanımızın yapmış olduğu hizmetler Malatya adına bizleri onurlandırıyor. Başkanımız emekleriyle buralara geldi ve bizlerde muhtar dernekleri ve muhtarlar olarak başkanımıza destek vermeliyiz. Başkanımızın yolu açık olsun başarılar diliyorum” dedi. 


Kayısı Kent Muhtarlar Dernek Başkanı Alaaddin Aktaş da Muhtarlar Gününü 2015 yılında ilan eden Sayın Cumhurbaşkanına teşekkür ettiklerini belirterek, muhtarların mahallelerdeki sorunları dile getirmek için seçilmiş kişiler olduğunu ifade etti. Aktaş, Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ın da seçilmiş bir başkan olduğunu ve yaptığı çalışmalardan dolayı şükranlarını sunduklarını söyledi.

Battalgazi Muhtarlar Dernek Başkanı Abdulvahap Ortaç ise şu ifadeleri kullandı: “Sayın Başkanımızın muhtarlara gösterdiği teveccüh takdire şayandır. Hangi konuda problemimiz olursa ilettiğimiz zaman kısa sürede sorunlarımız çözülüyor. Başkanımızın yönetim sistemini çok takdir ediyoruz. Başkanımızın yönetim sistemi Türkiye’ye rol model olacak bir sistemdir. Büyükşehir bünyesinde kurulan mahalle meclisleri, şehir gönüllüleri meclisi ve kent konseyi buna örnektir. Başkanımız hangi siyasi görüşten olursa olsun Malatya için herkesi bir masa etrafında toplamış durumda. Türkiye’ye rol model olmuş kardeşliğin ve birliğin en temel örneğidir. Bundan dolayı başkanımıza teşekkür ediyorum. Başkanımız sadece Malatya’ya sosyal, kültürel, alt ve üst yapıyla değil şehrimizin insanlarına ekonomik katkı sunacak yatırımları da yapıyor. Lisanslı depoyla Malatya’da üreticilerimize destek olundu. Sayın Cumhurbaşkanımız başkanımızı boşuna takdir etmedi. Büyükşehir Belediyeleri içerisinde en fazla asfalt çalışması yapan bir belediyeyiz. Başkanımızın çalışmalarını takdir ediyoruz. ” şeklinde konuştu. 
Yeşilyurt Muhtarlar Dernek Başkanı Süleyman Şahbaz’da, “Rol model belediyecilik Malatya Büyükşehir Belediyesinin yapmış olduğu hizmetlerde özellikle yol çalışmalarında görülüyor. Birçok köy ve mahalle yollarımızın yeni açılan ve var olan yolları asfaltlanarak milletin hizmetine sunuldu. Sayın Başkanımızın tasarruf tedbirleri kapsamında gereksiz araç gereçleri kaldırarak havuz sistemi oluşturmasıyla belediyemize ve şehrimize katılan bir katma değer var. Bu anlamda da başkanımıza şahsım ve muhtar arkadaşlarım adına teşekkür ederim. Muhtarlar Günümüzün de tüm muhtarlarımıza hayırlı olmasını diliyorum” dedi. 

Malatya Muhtarlar Dernek Başkanı Şahin Demirci ise, “19 Ekim Muhtarlar Günü münasebetiyle bizleri ağırlayan başkanımıza ve ekibine teşekkür ediyorum. 19 Ekim 2015 yılında muhtarlık müessesesini Muhtarlar Günü olarak ilan eden Sayın Cumhurbaşkanımıza şükranlarımızı sunuyoruz. Büyükşehir Belediyesi olarak bizlerin sürekli yanında olundu, yol arkadaşı olundu. Bundan dolayı da şahsım ve derneğim adına teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

GÜRKAN: MUHTARLARIMIZI ÖNEMSİYORUZ

19 Ekim Muhtarlar Günü nedeniyle Dernek Başkanlarını ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan da muhtarların partisi olmadan seçildiğine dikkat çekerek, “Muhtarlarımız demokrasimizin kaynağıdır diyoruz. Demokrasi bir nehirse onu besleyen çaylar ve nehirler aynı zamanda muhtarlarımızdır. Kendi isimleriyle seçilen ve mahallelerinde güven abidesi olan muhtarlarımızdır. Muhtarlarımız geçmişte yeni çeri ocağının kaldırılması ve nizamı cedid ocağının kurulmasıyla birlikte Osmanlı Devletinde muhtarlık teşkilatının kurulduğunu görüyoruz. O dönemde muhtarların amacı yeniçeri ocağının kapatılmasından boşalan güvenlik sorunlarının muhtarlar tarafından ihdas edilmesidir.  Muhtarlar aynı zamanda mahallelerin güvenlik abideleridir. 2015 yılında Sayın Cumhurbaşkanımızın 19 Ekim Muhtarlar Günü olarak ilan etmesi ve muhtarlarımıza büyük önem vermesi Türkiye’deki muhtarlık müessesesinin ne kadar önemli olduğunun göstergesidir. 

Muhtarlar bizim sahadaki beş duyu organımızdır. Sahadaki işlerimizin yapılması, takip edilmesi ve takdir edilmesi noktasında muhtarlarımız önemli görevler yapıyorlar. Bizde Büyükşehir Belediyesi olarak 718 mahallemizdeki muhtarlarımızla birlikte birimlerimizle koordineli bir şekilde çalışıyoruz. Bu çalışma süreci içerisinde muhtarlarımız sahada bizim şantiye şeflerimiz gibi işlerin başında takiplerini yaparak şantiye şefleri gibi çalışıyorlar. Bu anlamda da muhtarlarımıza teşekkür ediyorum. Bizim amacımız şehrimizin huzur ve güvenliğidir. Birliği beraberliği, kardeşliği, dirliği ve düzenidir. Kent Konseyi, şehir gönüllüleri meclisi ve ilgili komisyonlarla şehrimizin birlik ve bütünlük içerisinde şehrimizin mazisine layık istikbale hazırlanması noktasında top yekûn gayret içerisindeyiz.  Malatya, Türkiye’ye rol model durumdadır. Yatırımlar anlamında Türkiye’de en fazla yatırım yapan belediyedir” dedi.  
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER