40 Sınıfa 40 Şehidin Adı Verildi

Öğrenci Sultan Boran projesinin kabul gördü ve 40 sınıfa 40 şehidin adı verildi.

40 Sınıfa 40 Şehidin Adı Verildi

İl Milli Eğitim Müdürlüğüne verdiği dilekçe ile Şehit isimlerinin unutulmaması adına özen gösteren genç öğrenci Sultan Boran projesinin kabul görmesi ile birlikte Vali Galip Demirel Ortaokulu’nda 40 sınıfa 40 şehidin adının verilerek sonsuza kadar minik kalpler tarafından unutulmamasını sağladı.

Gönüllü Öğrenci Sultan Boran projede ki amaçlarını “Bu Vatana sırtını dayamak yerine, sırtında taşıyan kahramanların isimlerini yaşatmayı kendimize borç bildik. Bundan dolayı vefa borcumuzu ödeyebilmek, ailelerimizin yüzlerinde tebessüm oluşturabilmek, onları memnun etmek gururlarına gurur katmaktır gayemiz. Çocuklarımıza, gençliğimize ve geleceğimize bu vatanın nasıl kazanıldığını öğretebilmek, onları bu şanlı bayrağımıza sahip çıkacak nice nesiller yetiştirmektir. Huzurla geçirilen yılların, yarınların bedeli, Al Sancakla kınalanan bu yiğitlerin hayalleriyle yitip giden umutları ile ödenmiştir. Şehitler ancak unutulunca ölürler. Şehitlerimizin isimleri bu vatanda payidar kalacak unutulmayacaktır. Ruhları şad mekânları cennet olsun.” sözleriyle açıkladı.

İl Milli Eğitim Müdürü Battal Kanbay ise kendisinde bir şehit yakını olduğunu belirterek, Sultan Boran’ı tebrik etti. 

Müdür Kanbay “Her şeyimizi onlara borçluyuz. Gazilerimize de sonsuz Şükranlarımızı sunuyorum. Bizleri baya duygusallaştırdın. Çok teşekkür ediyorum sana. Çok güzel bir program düzenlemişsin. Allah senin gibi gençlerin sayısını artırsın.” ifadelerini kullandı. 

İl Emniyet Müdür Yardımcısı Nedim Özata ise “Ülkemizin huzur ve güvenliği için, yılmadan milletimizin huzuru için rahat bir yaşam sürmeleri için elinden geleni esirgemeyen teşkilatımız bu görevlerini yürütürken maalesef bu ülkenin düşmanı olan güçlerin kölesi olmuş hainler tarafından şehit ediliyorlar veya bu görevi yürütürken görev şehidi oluyorlar. Şehitlerimizi unutmamak, ailelerini de manevi anlamda desteklemek, onların acılarına kederlerine ortak olmak anlamında isimleri yaşasın diye ülkemizin her bölgesinde sokak, cadde, okul ve önemli yerlere isimleri veriliyor. Bu tarz projelerde yer alan gençlerimizi kutluyorum. Allah sayılarını artırsın. Bu ülke için Vatan, Bayrak, Ezan için hayatlarını veren şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum” dedi.

Vali Galip Demirel Ortaokul Müdürü Hamit Kapan’da bu proje için okullarının seçilmesinden dolayı mutlu olduklarını ve şehitlerimizin isimlerinin sonsuza kadar yaşayacağını söyledi.

Konuşmaların ardından 40 sınıfa 40 ölümsüz kahramanın adı verildi.

Güncelleme Tarihi: 14 Ekim 2020, 16:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER