3 Mart’taki Çalıştayımıza Tüm Hemşehrilerimizi Davet Ediyoruz

Yeşilyurt Belediyesi İle İnönü Üniversitesi, Yerel Yönetimler Ve Kadın Çalıştayı Düzenleyecek

3 Mart’taki Çalıştayımıza Tüm Hemşehrilerimizi Davet Ediyoruz

Malatya İnönü Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Ahmet Kızılay ile Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, 3 Mart 2022 Perşembe günü İnönü Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenecek olan ‘Yerel Yönetimler ve Kadın Çalıştayı’ protokolünü imzaladılar.

80’e yakın Akademisyen, Öğretim Üyesi, Kadın Sivil Toplum Kuruluşu Başkanları, Eğitimci ve Yazarlar, Yeşilyurt Belediyesi ile İnönü Üniversitesi işbirliğiyle gerçekleşecek olan Yerel Yönetimler ve Kadın Çalıştayında bir araya gelerek kadınların sosyal, kültürel, sanatsal ve ekonomik hayatta ki yeri ve konumu üzerine çalışmalar yapacaklar.
3 Mart 2022 Perşembe günü saat 09:30’da İnönü Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezinde kiaçılış töreniyle başlayacak olan Yerel Yönetimler ve Kadın Çalıştayında; ‘Kadın ve Yönetim’, ‘ Kariyer ve Meslek’, ‘ Kadının Toplumdaki Yeri’, ‘ Kültür ve Sanatta Kadın’  ile ‘Dijitalleşme ve Kadın’ başlıkları adı altında çalışma grupları oluşturulacak. Toplantılara katılacak davetlilerin hazırladıkları tespit, öneri ve çözüm yolları tüm boyutlarıyla ele alındıktan sonra hazırlanacak çalıştay raporu kamuoyu ile paylaşılacak.

Kadınların toplumdaki yeri üzerine bilimsel çalışmaların ön planda olacağı çalıştay için bir araya gelip, fikir alış verişi yapan Malatya İnönü Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Ahmet Kızılay ile Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, hazırlanan protokolü imzaladılar.

Malatya İnönü Üniversitesiyle güzel ve faydalı bir projede bir araya gelmekten onur duyduklarını ifade eden Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “İnönü Üniversitesi Rektörümüz Prof.Dr. Ahmet Kızılay ile 3 Mart’ta ortaklaşa düzenleyeceğimiz Yerel Yönetimler ve Kadın Çalıştayımızın protokolünü imzaladık, hâyırlı uğurlu olsun. 80’e yakın öğretim görevlisi, akademisyen, eğitimci, yazar ve çok sayıda kadın davetlinin katıldığı çalıştayımızda beş farklı konu başlığı altında çalışmalar ve değerlendirmeler yapılacak.Yeşilyurt Belediyesi olarak kadınların toplumsal hayattaki rolünü daha da güçlendirmek amacıyla bu yılın başında Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğünü kurup, 2022 yılını da ‘Kadın ve Aile’ yılı olarak belirledik.Gelecek nesillerimizin mimari olarak gördüğümüz kadınlarımıza yönelik kamu, kurum ve meslek örgütlerimizle işbirliği halinde sosyal ve kültürel geziler, bilgilendirme programları, çalıştaylar ve paneller düzenleyeceğiz. Ocak ayından bugüne kadar toplumda farkındalık oluşturan çok sayıda programa ev sahipliği yaptık, kadınlarımızın bu programlara ilgisi ve katılımı bizleri mutlu etti.  İnönü Üniversitemiz ile işbirliği halinde düzenleyeceğimiz bu çalıştayımız ise kadınlarımızın toplumsal hayatımızda ne kadar özel ve değerli bir yere sahip olduklarını ön plana çıkartacak kıymetli bir organizasyondur. Bilimsel anlamda köklü bir geçmişe sahip olan İnönü Üniversitemizdeki değerli bilim adamları ve akademisyenlerimizin bu ve benzeri projelerimizi desteklemeleri hizmetlerimizin daha bilimsel ve daha planlı bir bakış açısıyla vatandaşlarımıza ulaştırmamızı sağlamaktadır. İnönü Üniversitemiz ile de güçlü ve sağlam bir iletişime sahibiz, bugüne kadar çok sayıda projede işbirliği yaptık, bundan sonrada aynı şekilde çalışarak örnek ve güzel projelerin altına hep birlikte imza atmaya devam edeceğiz.Yerel Yönetimler ve Kadın Çalıştayını birlikte düzenleyeceğimiz İnönü Üniversitemizin değerli rektörü Ahmet Kızılay hocamız başta olmak üzere öğretim görevlilerine ve destek veren herkese çok teşekkür ediyorum.Çalıştayımızın şimdiden Malatya’mıza, Yeşilyurt’umuza, İnönü Üniversitemize ve tüm kadınlarımıza hâyırlı olmasını temenni ediyorum. ” diye konuştu.

Kadın ve aile çalışmalarına çok büyük önem verdiklerini ifade eden Malatya İnönü Üniversitesi RektörüProf.Dr. Ahmet Kızılay ise, “ Yeşilyurt Belediyesi tarafından başlatılan Yerel Yönetimler ve Kadın Çalıştayına üniversite olarak destek vermekten büyük bir memnuniyet duymaktayız. 3 Mart’ta üniversitemizin kongre ve kültür merkezinde düzenlenecek çalıştayımızın yanı sıra 8 Mart’ta Dünya Kadınlar Gününde üniversitemizde düzenlenecek olan konserimize tüm hemşehrilerimizi bekliyoruz.” diye konuştu.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER