23 Nisan Valimiz Tarık Boztepe; 'Sağlam ve Güvenli Evler Yapılsın'

Vali Hulusi Şahin, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla makamını Şehit Kenan Çetin İmam Hatip Orta Okulu 5. sınıf öğrencisi Tarık Boztepe’ye devretti.

23 Nisan Valimiz Tarık Boztepe; 'Sağlam ve Güvenli Evler Yapılsın'

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ve TBMM'nin kuruluşunun 103. yıldönümü kutlamaları çerçevesinde Şehit Kenan Çetin İmam Hatip Orta Okulu Müdürü Elif İlaslan, Öğretmen İsmail Altun ile birlikte Valilik Makamına gelerek Makam Koltuğuna oturan Vali Tarık Boztepe’nin ilk talimatı “Sağlam ve güvenli evler yapılsın” oldu. Valilik Özel Kalem Müdürünü de yanına çağıran küçük Vali Boztepe, verdiği talimatla da bundan sonra daha sağlam zeminlere binaların yapılmasını ve inşatlarında çok demir kullanılmasını istedi. Ayrıca depremzedeler için nakit yardım ve barınma sorununun giderilmesi talimatını da iletti.

Temsili valilik makamına oturan Boztepe’ye teşekkür eden Vali Hulusi Şahin ise kentteki son enkaz kaldırma faaliyetleri ile ilgili son durumu paylaştı.

Genç ve dinamik bir valinin görevi devralmasının memnuniyet verdiğini ifade eden Vali Şahin, “Ama bu makamlara gelmen için bayağı zamanın var. İnşallah ileride buralara gelirsin. Asaleten valilik görevine geldiğin günlerde artık Malatya ve Türkiye’nin yapı stoku son derece güçlü olur ve depremlerden etkilenmeyen, yıkılmayan binaların olduğu şehirlerde yöneticilik yaparsın, buna inanıyorum. Bizler de şu andaki yöneticiler olarak sizlerin zamanı gelinceye kadar sizlere daha güvenli şehirler oluşturmak için çalışacağız” şeklinde konuştu.

Malatya’da deprem sonrası yıkılan ve acil yıkılacak binaların enkazının kaldırılmasında yüzde 98’lik bir oranın tamamlandığını ifade eden Vali Şahin, ağır hasarlı binaların ise askı sürecinin tamamlanması ile buraların da hızla yıkılacağını söyledi.

Kentte deprem nedeniyle 7 okulun yıkıldığını ve bunların yerine de yeni okulların yapılacağını ifade eden Vali Şahin, ağır hasarlı okullarda ise prefabrik dersliklerde eğitimin sürdüğünü belirtti. Vali Şahin, 2 Mayıs itibarıyla da şu anda 3’te 1’lik doluluk oranına sahip okullarda, öğretmen ve öğrencilerin de gelmesi ile doluluğun artacağını söyledi.


Program sonunda Vali Hulusi Şahin, görevini temsili olarak devralan Tarık Boztepe ve öğretmeni İsmail Altun ile okul müdürü Elif İlaslan'a hediye takdim etti.

Makamdaki ziyaretin ardından konteyner kentte kurulan çadırdaki 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlama programına katılan Vali Hulusi Şahin, programın bitimiyle konteyner kentte kalan çocuklara oyuncaklar dağıttı. İl Milli Eğitim Müdürü Hatice Özdemir’in konuşmasıyla başlayan programda Selçuklu Eğitim Kampüsü öğrencisi Merve Azra Can “Bugün” isimli şiiri, 8. Sınıf öğrencisi Ecrin Civelek “23 Nisan Çocuk Bayramı” isimli şiiri okuyup gönüllü öğretmen Songül Kumsal yönetiminde Atatürk Çocukları Korosu sunumu yapıldı. Teknopark Eğitim Kampüsü Ana Sınıfı öğrencileri 23 Nisan gösterisi düzenledi. Doğanşehir Ertuğrul Gazi İlkokulu 4. Sınıf öğrencisi Betül Ece Ayaz türkü dinletisi ve Teknopark Bilsem öğrencisi Ceren Doğan piyano dinletisi gerçekleştirdi. Son olarak İl Milli Eğitim Müzik öğretmenleri Mustafa Volkan Gürer, Hamit Aydeniz, Doruk Kılıç ve Fatih Samet Umut tarafından yapılan müzik dinletisi ile program sona erdi.

Teknopark Koyteyner Kentteki çadırda gerçekleştirilen programa Vali Hulusi Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, 2. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Tuncay Altuğ, Turgut Özal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Bentli, Kale Kaymakamı Mustafa Aksoy, İl Milli Eğitim Müdürü Hatice Özdemir, il müdürleri, Konteyner kentte barınan aileler ve çocuklar katıldı.

Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünün Teknokent Koyteyner Kentteki çocuklar için hazırlamış olduğu “23 Nisan Çocuk Bayramı” pastasını çocuklar ile kesen Vali Hulusi Şahin çocukların bayramını kutlayarak alandan ayrıldı.

Güncelleme Tarihi: 23 Nisan 2023, 16:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER