15 Temmuz Şehitleri Unutulmadı

15 Temmuz 2016 tarihinde Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) kalkıştığı hain darbe girişiminin 5. Yıl dönümünde anma etkinlikleri kapsamında şehitler kabirleri başında anıldı.

15 Temmuz Şehitleri Unutulmadı

Malatya'daki anma töreni, darbe girişimi esnasında Ankara Kızılay'da FETÖ'cü hainlerin kullandığı helikopterden açılan ateş sonucu şehit düşen Fuat Bozkurt'un Yeşiltepe Şehir Mezarlığındaki kabri başında düzenlendi. Buradaki törene Vali Aydın Baruş, Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, 2. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Selami Arslan, Cumhuriyet Başsavcısı Muhammet Savran, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay  ile askeri ve mülki erkanile şehit yakınları katıldı. Protokol üyeleri şehidin mezarına karanfil bırakırken, İl Müftüsü Veysel Işıldar tarafından okunan Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından şehitler için dua edildi.

Vali Aydın Baruş Şehit Fuat Bozkurt’un kabri başında yaptığı açıklamada; “15 Temmuz gecesi bizi içeriden vurmak isteyen hainler ve onların işbirlikçileri milletimize tankla topla uçakla saldırdılar. Bu kullandıkları top, tank ve mermiler milletimizin düşmana karşı savunulmamız için emanet ettiği, bölücü terör örgütüyle mücadele için teslim ettiği silahlardı. Çok büyük ihanete uğradık, ancak o akşam Sayın Cumhurbaşkanımızın çağrısıyla ülkemizin dört bir tarafında caddelerde sokaklarda ve kamu kurumlarının etrafında toplanan vatandaşlarımızın eşsiz fedakarlığı, bugün kabri başında dua ettiğimiz Fuat Bozkurt gibi kahramanlarımızın sayesinde bu menfur saldırıyı Türk milleti büyük bir mağlubiyete uğrattı” dedi. 

Ardından Vali Baruş ve beraberindekiler Yeşiltepe Şehir Mezarlığında bulunan şehitliği de ziyaret ederek vatan için canlarını veren Asker, Polis ve Kıbrıs Harekâtı şehitlerine dua ederek kabirlerine karanfil bıraktılar.
15 Temmuz Şehitleri Anma ve Demokrasi Gününde hain darbe kalkışmasının 5. yılında Malatya Valiliği tarafından kalkışmada şehit olanlar için tüm camilerde mevlit programı düzenlendi.  Mevlide il protokol üyeleri STK temsilcileri, şehit ve gazi yakınları ve cami cemaati katıldı. Mevlid-i şerifin ardından İl Müftüsü Veysel Işıldar’ın okuduğu dua ile program son buldu.

Vali Aydın Baruş, eşi Nagihan Baruş, 2. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Selami Arslan ve Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ile birlikte 15 Temmuz Şehit aileleri ve gazilerimizin evlerini ziyaret ettiler.

Ankara Kızılay'da Şehit olan Fuat Bozkurt’un ailesini, İstanbul Atatürk Havalimanında şehit olan Zekeriya Bitmez’in ailesini, İstanbul Esenlerde yaralanan Gazi Komiser Kemal Cavit Alpdemir’i,Ankara Emniyet Müdürlüğünde yaralanan Gazi Polis Memuru Ünal Hakan Yiğit’i, İstanbul Büyükşehir Belediyesi önünde yaralanan Gazi İdris Akdoğan’ı evlerinde ziyaret eden Vali Baruş, 15 Temmuz’da gözlerini kırpmadan hayatını feda eden şehitlerimize Allahtan rahmet dilerken, gazilerimize de sağlık dileyerek bu vatanın her ferdinin sizlere minnettar olduklarını ifade etti.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER