Çalık, Uluslararası Parlamenterler Konferansı’na (IPCI) katıldı

AKP Malatya Milletvekili ve MKYK Üyesi Öznur Çalık, Kanada’da düzenlenen 7. Uluslararası Parlamenterler Konferansı’na (IPCI) katıldı.

 Çalık, Uluslararası Parlamenterler Konferansı’na (IPCI) katıldı

AKP Malatya Milletvekili ve MKYK Üyesi Öznur Çalık, Kanada’da düzenlenen 7. Uluslararası Parlamenterler Konferansı’na (IPCI) katıldı. 

Kanada’nın başkenti Ottowa’da Uluslararası Nüfus ve Kalkınma Konferansı (ICPD) Eylem Programı’nın uygulanmasına ilişkin 7. Uluslararası Parlamenterler Konferansına (IPCI)  AKP Malatya Milletvekili Öznur Çalık başkanlığındaki TBMM Dışişleri Komisyonu Üyesi AKP İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı ve AKP Aksaray Milletvekili İlknur İnceöz’ün bulunduğu Türk Heyeti katıldı.

Çalık başkanlığındaki Türk Heyeti, Kanada Uluslararası Kalkınma Bakanı Marie-Claude Bibeau ile bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşmede Çalık, Türkiye’nin kalkınma yardımları hakkında bilgi verirken, iki ülke arasındaki işbirliğinin arttırılmasına yönelik fikir alışverişinde bulunuldu.

Kanada Vatandaşlık ve Göçmenlik Bakanı Ahmed Hussen ile gerçekleştirilen görüşmede konuşan AKP Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Türkiye’nin 2017’de dünya kalkınma endeksine göre dünyada en çok insani yardım yapan ülke olduğunu belirterek, Türkiye’nin tarihten gelen milli hasletiyle daima mazlum ve mağdurların yanında olduğunu ve Osmanlı İmparatorluğu’ndan bu yana her daim yardıma ihtiyacı bulunanlara el uzatıldığını kaydetti.

Türkiye’de bulunan 1 milyon mülteci çocuktan 800 bin çocuğa eğitim imkanı sağlandığını belirten Çalık, Türkiye’nin mültecilere yönelik insanı yardım konusunda model alınacak bir ülke olduğunu ifade etti.  Çalık, Türkiye’nin 4 milyona yakın mülteciye bugüne kadar 32 milyar dolar yardımda bulunduğunu da belirtti.

Türk Heyeti Başkanı Çalık, Kanada Vatandaşlık ve Göçmenlik Bakanı Ahmed Hussen’e 15 Temmuz hain darbe girişimi ile ilgili bilgide aktararak, 15 Temmuz şehit ve gazilerini anlatan bir de kitap hediye etti.

Bülten

Güncelleme Tarihi: 25 Ekim 2018, 05:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER