Vali Baruş, Battalgazi'de ki Tarihi Yapı, Eser ve Alanlarda İncelemelerde Bulundu

Vali Aydın Baruş, Vakıflar Bölge Müdürlüğüne ait restorasyonuyapılan ve devam eden tarihi yapı, eser ve alanları ziyaret etti.

Vali Baruş, Battalgazi'de ki Tarihi Yapı, Eser ve Alanlarda İncelemelerde Bulundu

Yeni Camii (Hacı Yusuf Taş) ile Battalgazi ilçesinde bulunan Namazgâh, Silahtar Mustafa Paşa Kervansarayı, Miralay Şah Alibey (Alacakapı) Mescidi, Melik Sunullah Mescidi (Vaiz Baba Ocağı)ve Minaresi, Ulu Camii, Karahan Camii, Beşkardeşler (Şahabiye –İ Kübra Medresesi), Akminare Camii, Toptaş Camii, Sütlü Minare, Kanlı Kümbet’de incelemelerde bulunarak Vakıflar Bölge Müdürü Kenan Doğan’dan yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Vali Baruş, “Battalgazi, tarihi dokusu ve değerleri çok fazla olan bir ilçemiz. Vakıflar Bölge Müdürümüzle tarihi yapı eser ve alanlarınrestorasyon çalışmalarını inceledik. Atalarımızın bize bırakmış olduğu tarihi mirasımızın orijinalliğinin korunması ve eski doğal hali ile tarihi şahsiyetine kavuşturulması için Vakıflar Bölge Müdürlüğümüz ekipleriyle beraber çalışmalarını devam ettiriyorlar. Bu gün yaptığımız incelemelerde bu çalışmaları değerlendirdik” dedi.

Güncelleme Tarihi: 25 Ağustos 2020, 16:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER