Büyükelçi Miyajima Arslantepe'yi Gezdi

Başkan Gürkan Büyükelçi Miyajima’ya Malatya’yı tanıttı

Büyükelçi Miyajima Arslantepe'yi Gezdi

Çeşitli temas ve incelemelerde bulunmak amacıyla Malatya’ya gelen Japonya Ankara Büyükelçisi AkioMiyajima ve beraberindeki heyet Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ile birlikte Malatya’nın tarihi ve turistik mekânları gezdiler. 
Her fırsatta Malatya’nın çok güzel ve zengin bir tarihe sahip olduğunu vurgulayan Büyükelçi Malatya’da gördüğü misafirperverlikten ve ilgiden dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’a teşekkür etti. 
Büyükşehir Belediyesinin misafiri olarak Malatya’da çok güzel zaman geçirdiğini, Malatya’da görülmeye değer güzel alanların olduğunu belirten Büyükelçi AkioMiyajima, ortak çalışma platformlarının oluşturulması ve yeni çalışma alanlarında birlikte çalışmayı bizlerde arzu etmekteyiz. Malatya tarihi, kültürü ve insanlarıyla gerçekten çok güzel.
Geziler sırasında Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Malatya tarihi hakkında Büyükelçi Miyajima’ya bilgiler aktardı. Başkan Gürkan, “Aslantepe MÖ. 4 bin yıllara kadar tarihlenen bir merkez. Dünyadaki ilk bürokratik devlet yapısı burada şekillenmiş. Dünya’daki ilk yerleşik hayatın, muhasebe kayıtlarının, gümrükleme işlemlerinin, taş devrinden demir devrine evirmesi ve ilk kılıcın burada bulunması dünya tarihi ve kültürü açısında büyük bir bulgudur. Şu an burası UNESCO Dünya Mirası geçici listesinde. Bizler UNESCO kalıcı listesine alınması için girişimlerde bulunuyoruz” dedi. 
Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Japonya Ankara Büyükelçisi AkioMiyajima’ya Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilmekte olan projeler hakkında da bilgiler aktardı. Başkan Gürkan gerçekleştirilecek olan anlaşmalar ve imzalanacak protokoller ile ortak çalışma alanları oluşturulabileceğini böylece daha güzel ve kaliteli hizmetlerin ortaya çıkacağına inandığını belirtti. 
Gezi sonrası Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan Büyükelçi AkioMiyajima’ya aslan heykeli hediye etti. 
Gezi Programına Malatya Valisi Aydın Baruş’da eşlik etti. 

Güncelleme Tarihi: 22 Ağustos 2020, 21:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER