ÇİP

Siyasi gerilimlerdi, Kıbrıs’tı, Doğu Akdeniz’di, Ege Adalarıydı, Suriye’ydi, Karabağ’dı, SİHA, İHA,  Covid 19’du, aşıydı derken 2020 yılı bitti. İzleri ve tartışmaları yıllarca sürecek olsa da bitti.Geride 365 günlük bir usanç kaldı.

Yeni yılında adındaki “yeni”den başka yeni bir şeyi yok.Günler birbirinin kopyası artık, üstelik üstümüzdeki göğün akıtmayan yanı çıldırtıyor bizi. Hijyenin suya endekslendiği günümüzde, ümidimiz gibi suyumuzun da tükenmesi aparıyor beni.
Gündemin hızına yetişmek neredeyse imkânsız ve şimdi de Covid 19 aşısı tartışması başladı. Aşılar alındı mı, geliyor mu, etkileri neymiş, size neden o da, bize bu derken şimdi de aşıda “çip mi var?”“Bize çip mi takacaklarmış?” mevzusu çıktı.

 “İnsan böyledir. Çaresiz kalınca inanır her şeye.”

Dünyada ve ülkemizde son zamanlarda o kadar şey olurken hiç birine aldırmayan yurdum insanı “çip” deyince bu kadar reaksiyon göstermesi olur şey değil. Ben vuracağım ben vurmayacağım kutuplaşmaları bizi üzse de “aşımızı yedirtmeyiz!” diyerek safımı belli edeyim.

Gıdamızla oynanmasına izin verilip GDO’su değiştiğinde yiyeceklerin, kuş gribi bahanesiyle tavuklar itlaf edildiğinde, likit yumurtayı sizin önünüze koyduklarında, yerli büyükbaş kalmayınca ithal Angus alındığında… Sesi çıkmayan halkın bir anda çip’i bu kadar ciddiye almaları olur şey değil. 

Corona virüs konusunda yaptığı açıklamalar ile dikkatleri üzerine çeken “malum şüpheli” ve “aranan çocuk” lakaplı meşhur baron Gates, virüse çok fazla önem vermiş hatta söylentilere göre aşıyı geliştiren firmalar ile ortaklık anlaşması bile imzalamış. Bu çip mevzularının da Microsoft’un kurucusu Bill Gates’in başının altından çıktığına inanıyorum artık.Para hırsı yüzünden diyeceğim ama değil, adam 2020 Mart ayından beri hayır işlerine girişmiş, önüne gelene yardım ediyor. Para için çip takıyor dedirtmez. Bu olsa olsa yeni bir fantezinin Gates’i ele geçirmesi olabilir. Bizi çip’leyerekölmeden önce son tangosunu yapmayı planlıyor zannımca. Proje gerçekleşirse belki hepimiz Gates’in melekleri oluruz.

Yine de ne diyelim çip’in de hayırlısı!

Bir aşının kendisi, etkisinden büyük ses getirmesi, insanı şüphelendirmiyor değil ancak insanın teknoloji çağında bir virüsü alt edememesi, virüsün sürekli mutasyona uğruyor olması ile de tam olarak izah edilemez diye düşünüyorum. Zira virüsünde şüpheliler listesinde olduğu unutmamak lazım.

Dünyanın 7,5 milyarı geçen nüfusunun yeryüzü kaynakları ile idare edilemeyeceğinianlayan büyük muhasebecilerin, toplu itlaflarımıza göz yumuyor olması da göz ardı edilmeyecek bir varsayımdır. Kanaatimce bu bir varsayım olsa bile, üzerinde durulması gereken bir varsayımdır.

Ülke olarak uzun araştırmalar sonucu kimin çip’ini takacağımıza sonunda karar verdik. Aşı çalışmaları yapan ve geçerlilik alan beş aşıdan biri olan Çinli Sinovac şirketinin geliştirdiği Coronavac aşısının en büyük talibi biziz. Daha testleri devam ederken 50 milyon doz sipariş verdik. Gelip gelmediği muamma olsa da çip’in rengi belli diyebilirim. 

Her neyse zenginin çip’i fakirin çenesini yorarmış. Alan memnun satan memnun neyin kavgasıdır bu. Bize çip’i layık gördüklerine dua edelim.

Her şey hızla gelişir ve süratle biterken bizim ünlülerimiz de ekranlarda boy gösterip aşı kuyrukları için aday toplama çalışmalarına resmen başladı. Bakalım bu reklamdan hangisi daha çok kazanacak?

Şöyle bir dur ve düşün insanoğlu, kendine hitaben bir şeyler söyle, açım ve uyumadımın dışında, aklım boş ve yorgunumun dışında, insan şüpheden ve ağrıdan yaratılmıştırın dışında, bir şeyler söyle, kelime olur, cümle olur, her şey olur. Sık sık onayla kendini, kendine hak ver, evet haklıyım de, ben demiştim de, ama görmediniz, farkına varmadınız de, dediklerine inan, önce sen inan, sonra insanlara inandır. 

Doğru bildiğimiz yanlışları uzatmayalım şimdilik.
İplikten geçmeyen iğnelerin de canı cehenneme.
Vurun, ölmezse yaşar, yaşarsa da takip ederiz elbet!

YORUM EKLE
YORUMLAR
Pelkas
Pelkas - 3 yıl Önce

cuk oturmuş