Malatya İl Jandarma Komutanlığı 11 hırsızlık olayı aydınlattı

Malatya İl Jandarma Komutanlığı tarafından Malatya ili ve ilçelerinde BAZ istasyonlarında meydana gelen akü hırsızlığı hakkında açıklama yapıldı.

Malatya İl Jandarma Komutanlığı 11 hırsızlık olayı aydınlattı

Malatya İl Jandarma Komutanlığınca; Malatya ilinde (8), Diyarbakır ilinde (2) ve Şanlıurfa ilinde (1)  olmak üzere toplam (11) hırsızlık olayı aydınlattı

Konuya dair yapılan açıklama şöyle;

Malatya İl Jandarma Komutanlığınca; Malatya ili ve ilçelerinde BAZ istasyonlarında meydana gelen akü hırsızlığı olaylarını aydınlatmak ve faillerini ortaya çıkarmak maksadıyla bölgede bulunan BAZ istasyonlarına fotokapan cihazları yerleştirilmiştir. 

28 Eylül 2020 tarihinde Kale ilçesi Gülenköy Mahallesinde bulunan iki ayrı BAZ istasyonundan hırsızlık olayı meydana gelmiştir. Olayın öğrenilmesine müteakip fotokapan görüntüleri incelenmiş, hırsızlık yapan şüphelilerin kullandığı araç plakası ve şahısların eşkâlleri tespit edilmiştir. PTS kayıtlarında yapılan inceleme neticesinde söz konusu aracın Diyarbakır iline gittiği tespit edilmiştir. Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri ile kurulan koordinasyon sonucunda araç ve şüpheli (4) şahıs,29 Ekim 2020 tarihinde Diyarbakır il merkezinde yakalanarak gözaltına alınmıştır. Araçta yapılan aramada hırsızlık olayında kullanılan suç aletleri araç içerisinde ele geçirilmiştir. Cumhuriyet Savcısı ile yapılan koordine sonucu şüphelilerin alınması için Diyarbakır iline ekip gönderilerek şüpheli şahıslar Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerinden teslim alınarak Kale ilçe Jandarma komutanlığına getirilmiştir.
    
Malatya İl Jandarma Komutanlığı İSTH, KOM, JASAT ve Kale İlçe Jandarma Komutanlığınca oluşturulan özel ekip, Kafes/KEP uygulamasından da faydalanılarak yapılan detaylı araştırma sonucunda; Malatya ilinde (8), Diyarbakır ilinde (2) ve Şanlıurfa ilinde (1)  olmak üzere toplam (11) hırsızlık olayı aydınlatılmıştır. 
Şahısların adli işlemleri Malatya İl Jandarma Komutanlığınca yürütülmektedir. 
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER