Firari Cinayet Şüphelisi Yakalandı

20 Temmuz 2019 günü Malatya ili Doğanyol ilçesi Gökçe Mahallesinde arazi anlaşmazlığı nedeniyle çıkan tartışma sonucu tabanca ile A.M. isimli şahısı öldüren firari Y.M. Malatya İl Jandarma Komutanlığınca yapılan operasyonla yakalandı.

Firari Cinayet Şüphelisi Yakalandı
20 Temmuz 2019 günü Malatya ili Doğanyol ilçesi Gökçe Mahallesinde arazi anlaşmazlığı nedeniyle çıkan tartışma sonucu tabanca ile A.M. isimli şahısı öldüren firari Y.M. Malatya İl Jandarma Komutanlığınca yapılan operasyonla yakalandı.
 
 
Olayla ilgili Valilik tarafından yapıla açıklama şöyle;
 
1.20 Temmuz 2019 günü Malatya ili Doğanyol ilçesi Gökçe Mahallesinde arazi anlaşmazlığı nedeniyle çıkan tartışma sonucu A.M. isimli şahıs Y.M. tarafından tabanca ile vurularak öldürülmüş ve şüpheli Y.M. olay yerinden firar etmiştir 
 
2.Malatya İl Jandarma Komutanlığınca kurulan özel ekip ve yapılan istihbarı çalışmalar neticesinde, cinayet olayı firari şüphelisi Y.M.’nin, Malatya ili Doğanyol ilçesi Gümüşsuyu Mahallesi Karahüseyinler mezrasında saklandığı tespit edilmiştir. Sarp ve dağlık olan zorlu arazi kesiminde şüphelinin saklandığı kırsal mezradaki adreste yakalanması maksadıyla (3) Jandarma  Komando timi geceden itibaren yaya intikalle söz konusu bölgeyi çepeçevre sararak emniyete almıştır. Havadan drone desteğinde sivil ve Jandarma asayiş ekiplerininde desteğinde, 28 Ağustos 2019 günü saban erken saatlerde şüphelinin kullandığı tespit edilen (3) adreste yapılan eş zamanlı operasyonda  şüpheli Y.M ve ona yadım yataklık eden (3) şahıs yakalanmış şüphelinin üzerinden olayda kullanıllan Beratta marka tabanca ele geçirilmiştir.
 
3.Operasyonun devamında şüpheli Y.M.’nin yakalanmasına müteakiben firari olduğu süreçte kendisi ile irtibatlı olduğu, şüpheliyi sakladığı, yiyecek ve malzeme tedarik etmek suretiyle yardım yataklık ettikleri tespit edilen Doğanyol ve Pütürge ilçelerinde ikamet eden diğer (3) şahsa ait (4) adrese eş zamanlı operasyon icra edilmiş (3) şahıs daha yakalanarak gözaltına alınmıştır.
 
4.İcra edilen operasyon kapsamında toplam (7) adreste yapılan aramalarda; (1) adet 7.65 mm. Çapında ruhsatsız tabanca, (2) adet 9 mm çapında tabanca, (6) adet ruhsatsız av tüfeği, (64) adet 9 mm çapında tabanca fişeği, (2) adet 7.65 mm çapında tabanca şarjörü, (18) adet 7.65 mm çapında tabanca fişeği, (143) adet av tüfeği fişeği, (1) adet el dürbünü, (4) adet cep telefonu ve sim kartı ile (4) adet açılmamış sim kartı ele geçirilmiş, cinayet olayı şüphelisi Y.M’nin de dahil olduğu (7) şahıs gözaltına alınmıştır.  
 
5. Adli işlemleri tamamlanan ve Pütürge Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edilen şüphelilerden cinayet olayı şüphelisi firari Y.M tutuklanmış, yardım ve yataklık eden (6) şüpheli ise adli kontrol kararı ile serbest bırakılmıştır. 
 
Kamuoyuna saygı ile duyurulur.
 
 
 

Güncelleme Tarihi: 29 Ağustos 2019, 09:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER