Hikmet Karaman, Alınan Kararları Değerlendirdi

SPOR

BtcTurk Yeni Malatyaspor teknik direktörü Hikmet Karaman, ASpor'da yayınlanan "son sayfa" programına katılarak sporda yaşanan gündemi değerlendirdi.

Türkiye'nin en önemli spor haber kanalı olan ASpor'daki “Son Sayfa”ya katılan Hikmet Karaman,”Şu anda liglerin başlamasına dair hiçbir ülke tarih veremiyor. Zaten geçtiğimiz günlerde Hollanda'nın yapmış olduğu açıklamaları hep beraber duyduk.Almanya'da bazı kulüplerin antremanlara başladığı ve hatta oyuncular arasında 8-10 metre mesafe bırakılarak idmanların gerçekleştirildiği biliniyor. Bu yapılanlar antrenman değil, sadece göstermeliktir”ifadelerini kullandı

KARAMAN, “UEFA’NIN DERDİ PARA”

Coronavirüs tedbirleri kapsamında Türkiye'de yapılan ve alınan kararlara da değinen Karaman,”Devletimiz var, Federasyon ve kulüp başkanları var. Oluşturulan bilim kurulumuzun almış olduğu kararlar önemli. Corona virüs salgınının kökü kazınmadan maçların başlaması bence imkansız. UEFA'nın konuşmalarına her gün takip ediyoruz. UEFA'nın aklı sadece parada. Şampiyonlar Ligi ve UEFA Avrupa Ligi'ni oynasınlar görelim” dedi.

“FUTBOLCULAR OYNASIN EVDE İZLENSİN”

İnsan sağlığını kimsenin tehlikeye atmayacağını da ifade eden Hikmet Karaman,”Maçlar insan sağlığı için seyircisiz ortamda oynanacak ama futbolcular sahada yan yana olacaktır. Ben bunu kabul etmiyorum. Maçlar oynansın ve seyirciler olmasın sadece evlerde izlensin düşüncesi yanlış bir düşünce.Oyuncular antrenmanlar yapıyorlar bu antrenmanlarda düşecekler, kalkacaklar, ikili mücadeleye girecekler. Gerekirse baraj kuracaklar, oyunculara bunlara nasıl dikkat edin diyebiliriz ki?

"YABANCI FUTBOLCULAR ÖZEL UÇAK TUTUP ÜLKELERİNE GİTTİLER"

Maçların oynanması için verilen tarihlerede değinen Karaman,"Bazı oyuncularımıza gitme dememize rağmen özel uzak tutarak yurtdışına gittiler. Oyuncularımızın çoğu yurt dışında ailelerin yanında.Şu an sağlık ortamı oluşmadığı için bazı yabancı futbolcu ben gelmek istemiyorum derse ne diyebiliriz ki? Şu an gerçekten olağanüstü durumlar yaşanıyor ve futbolun oynanması için tarih verilmesini ise ben komik buluyorum”şeklinde konuştu. 

yenimalatyahaber.com

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.