Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kritik Kararlar! Yılbaşı'nda 4 Günlük Kısıtlama...

GÜNCEL

Bilim Kurulunun önerileri doğrultusunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, gerçekleşen kabine toplantısının ardından ülke genelinde yeni alınan tedbirleri açıkladı.

Bakanlar Kurulu Toplantısı sonrası kameraların karşısına çıkan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, alınan yeni karar ve tedbirlerı açıkladı.

 Saatler süren kritik toplantının ardından alınan yeni kararlar şöye;

İŞTE YENİ ALINAN KARARLAR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kabine toplantısı sonrası flaş açıklamalarda bulundu. Yılbaşında ne olacak sorusu yanıt buldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan "Sokağa çıkma kısıtlaması 31 Aralık Perşembe saat 21’den 4 Ocak saat 5’e kadar kesintisiz uygulanacaktır." dedi. Öte yandan stopaj indirimi 1 Haziran'a kadar uzatıldı ve esnafa kira desteği geldi.

-Yıl sonuna kadar yüzde 20'den 10'a indirilen gayrimenkul kiralarındaki stopaj oranının uygulama süresini 1 Haziran'a kadar uzatıldı

-Yüzde 18'den yüzde 8'e indirilen iş yeri kiralama hizmetlerindeki KDV oranını 1 Haziran'a kadar yüzde 8 olarak uygulamaya devam edilecek.

-Salgının etkisinin en aza indirilmesi için yıl ortasında başlattılan konaklamadan yeme içmeye bakım oranıma kadar KDV indirimlerinin sürelerinde yine 1 Haziran'a kadar uzatıldı.

-Esnafa kira desteği için hazırlıklara başlandı

-Toplam 1 milyon 239 bin 438 kişiye 3 ay süreyle ayda 1000 lira destek ödemesi yapılacak.

-Konaklamadan yeme içmeye, yolcu taşımacılığından bakım onarıma birçok sektörü kapsayan KDV indirimlerinin süresini 1 Haziran'a kadar uzatıldı

-Basit usule tabi olan ve iş yeri kira olan esnafa üç ay süreyle büyükşehirlerde aylık 750 lira, diğer illerde ise 500 lira kira desteği yapılacak.

-1 Aralık Perşembe saat 21:00 dan 4 Ocak saat 05.00'a kadar dışarı çıkmak yasak.

-Esnaf destek ödemesinden taksi, dolmuş ve servis işletmecisi, pazarcı, terzi, oto tamircisi, lokantacı, pastaneci, kadın ve erkek kuaförü, pansiyon, yurt, kreş, düğün salonu işletmecisi gibi kesimler faydalanacaktır.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.