Battalgazi'de Milyonluk dev projeler tek tek hayata geçiyor

GÜNCEL

Battalgazi'de 3 yıllık zaman zarfında Milyonluk dev projeler tek tek hayata geçiyor.

Battalgazi'de ‘31 Mart 2019 yerel seçimlerin ardından 2023 yılına kadar 3 yıllık zaman zarfında Milyonluk dev projeler tek tek hayata geçiyor.

325 Milyonluk Yatırım

Battalgazi'de 85 km yeni imar yolu açılarak 150 km sıcak asfalt serimi, 378 km sathi kaplama, 514 km temel alt temel çalışması ve diğer yol çalışmaları ile toplam 325 milyonluk dev yatırım gerçekleşti.

Hasırcılar Rekreasyon Alanı

Karakaya Baraj Gölü, Hasırcılar Rekreasyon Alanı Projesi’nin çalışmaları aralıksız devam ediyor. İçerisinde; 44 bin metrekare park alanı, 27 bin 500 metrekare yeşil alanı, 7 bin metrekare açık otoparkı, çocuk oyun alanları, seyir alanı ve anfi, dinlenme ve gezi alanları, köprü ve doğal yürüyüş yollarının olacağı 20 milyonluk bu dev projenin 2023 yılında vatandaşların istifadesine sunulması hedefleniyor.

25 Milyonluk Gençlik Yatırımı

Gençliğine sahip çıkan geleceğine sahip çıkar’ sloganıyla Sosyal, Kültürel ve Gençlik yatırımlar kapsamında, Battalgazi'de 25 milyonluk dev yatırım. 2 adet Gençlik merkezi, 4 adet Basketbol sahası, 2 adet futbol sahası, voleybol sahası tenis kortları ve 1 adet Yarı Olimpik Yüzme Havuzu inşaatı tamamlanarak gençliğin hizmetine sunuldu.

Eski Malatya Meydan Düzenlemesi

Eskimalatya Meydan Düzenleme Projesi ile Battalgazi güzel yarınlara hazırlanıyor. 19 bin metrekarelik alanda kapalı otopark, iş yerleri ve meydan düzenlemesine yer verilen proje ile yaklaşık 20 milyonluk bu dev yatırım.

Derme Deresi Islah Projesi

Battalgazi’mizin güzelliklerine güzellik katacak ve içerisinde 2 kilometrelik yürüyüş yolları, bisiklet parkuru, çardaklar, ışık tüneli, çocuk oyun alanları, macera parkı, seyir terası, su değirmeni, kanal üstü yaya köprüsü, şelale, gölet, cami, kaykay pisti, tırmanma duvarı, amfi tiyatro, sosyal tesisler, araç ve bisiklet köprüsünün de yer alması planlanan Derme Deresi Rekreasyon Alanı Projesine 35 milyonluk dev yatırım.

Şehit Fevzi Mahallesi’nin 110 dönümlük kısmının dönüşümünü sağlanıyor. Bölgenin ilk kentsel dönüşümünde binalar yükseliyor ve çevre yolunun altı hizmetle buluşuyor. 679 konut, 18 dükkan, kafeterya ve parkların çalışmaları tüm hızıyla sürüyor


Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.