2020'nin Ağır Öğretileri...

 Acıların, ölümlerin, kazaların, savaşların, doğal afetlerin peşpeşe sıralandığı 2020 bilançosu ne çok can aldı, can yaktı ve hayat değiştirdi değil mi!

Üstelik hala devam eden bir yılın yarın acaba ne olacak kaygısına alışmış durumdayız. Korkarım duyarsızlaşıp hissizleşme oranımızda bunca olayla birlikte artmaktadır.

Peki neler oldu?

Elazığ-Malatya depremi(41 kişi öldü)
     
Çığ felaketi (41 kişi öldü)

İdlipte Türk askerine saldırı (8 asker şehit)
Uçak kazası- Sabiha Gökçen (3 kişi öldü)
Koranavirüs (Dünya genelinde 900 bin can aldı ve ülkemiz de 7 bin kişi öldü)
Avusturya orman yangınları (28 kişi öldü, 10,3 milyar hektar alan yok oldu. Yaklaşık 2 bin ev kül oldu. Dünya doğayı koruma vakfı yaptığı açıklamada 1,25 milyar hayvanın bu yangına bağlı hayatını kaybettiğini tahmin ettiklerini açıkladı.

30 ekim de meydana gelen İzmir depremin (114 kişi yaşamını yitirdi)

Tüm bunlara ek olarak savaşlarda ölen masumlar ve çocukların kaydına ulaşabildiğim net bir rakam bulunmamaktadır. 

Gel gelelim 2020 yılında sadece 274 günde öldürülen kadın cinayetlerine;bu durum diğer yılların ortalamasına göre oldukça yüksek ve tam 369 kadın yaşamını yitirdi.

Yazdıklarımın arasında eksiklerimin olması muhtemeldir. Zaten heran yeni bir hadisenin içinde olduğumuz için muhakkak sizin de ekleyecekleriniz vardır. 

Hala can almaya devam eden bir salgın hastalığın hayatlarımıza etkisini de zaten daha önce çok yazdım ve anlattım. 

Başımıza gelen ve gelmekte olan bunca trajedinin sorumluluğunu alacak tek bir yetkili bile bulamamak ne kadar acı değil mi?

Sorumsuz, duyarsız ve liyakatsiz insanların artık bize ne kadar büyük bedellere mal olduğunu hepimiz heran daha çok anlamış bulunmaktayız. 

Kaderci olmak ve verilen mesajları almak yerine sürekli daha fazlası için mücadele etmek bizim en kötü yanımız olmalı. 

Tüm bunların koca koca öğretileri var ve ilk işimiz sanırım, insan artık gerçekten insan olmalı!!!

Uyutulmuş insan beyninin artık uyanmasını ve onun sadece bir nefis değil koca bir evrenden oluştuğunu anlamasını, kendini hiçte sandığı kadar basite almamasını diliyorum!

YORUM EKLE